Cazan Atmos mixt DC18SP 20/4,5-15Kw

11.000,00 Lei

Cazan Atmos mixt DC18SP 20/4,5-15Kw

11.000,00 Lei
Disponibilitate: La comanda
Producător: ATMOS
Cod produs: DC18SP
11.000,00 Lei
19% TVA inclus

Cazan Atmos mixt DC18SP 20/4,5-15Kw

Centrala termica (cazan) cu gazeificare pe lemne, peleti sau gaz metan Atmos DC18SP (L) 20/4,5-15 Kw dotate cu exhaustor gaze arse.

Centralele termice (cazanele) pe lemn si peleti sunt ecologice fiind produse in Cehia din tabla de otel de 6mm grosime. Centrala termica (cazanul) pe lemne si peleti este construit sa functioneze prin alternarea combustiilului : lemn, peleti sau gaz. Pentru ardere se poate folosi orice fel de lemn uscat.

Pretul pentru arzator, snec de alimentare si rezervorul de combustibil nu sunt incluse in pretul cazanului.

Randamentul : 80-89 %

Centrala termica (cazanul) pe lemne si peleti este folosit pentru arderea brichetelor de lemn. Este folosit principiul gazeificarii cu folosirea ventilatorului pentru insuflarea aerului necesar arderii in focar. Avem deci ventilator de tiraj care evacueaza gazele arse in canalul de fum.

Centrala termica (cazanul) pe lemne si peleti este compus din camera de ardere primara, ce are in partea de jos un mecanism de gratar rotativ cu aducerea aerului secundar. Spatiul de sub acesta in speta camera de ardere secundara este captusita cu piese de ceramica termorezistenta. In partea din spate a corpului centralei termice (cazanului) pe lemne si peleti se afla un canal vertical pentru evacuarea gazelor arse. Partea din fata a centralei termice (cazanului) pe lemne si peleti este prevazuta cu doua usi, cea de sus pentru incarcarea combustibilului, iar in partea de jos usa pentru colectarea de cenusa.

Avantajele datorita constructiei speciale a cazanului

Cazanul propriu-zis este construit ca un corp cu trei camere suprapuse. Primele doua camere superioare servesc la gazefierea lemnului, asa cum stim de la cazanele cu gazefiere standard. A treia camera, cea mai de jos, este prevazuta in partea frontala cu arzatorul solicitat si, pentru o calitate optima a arderii, este captusita cu ceramica. Sistemele de ardere sunt despartite intre ele de un invelis cu apa, care reduce influenta reciproca a acestor sisteme, cazanul atingand astfel randament mare la arderea fiecarui combustibil separat. Degajarea gazelor de ardere este soluţionata printr-o singura gura de iesire, fapt datorita caruia este suficient un singur cos de fum.

In centrala termica (cazanul) pe lemne si peleti in timpul pornirii se poate creea condens. Acesta este un fenomen apsolut normal ce dispare in momentul in care cazanul ajunge la temperatura de lucru.

Centrala termica (cazanul) pe lemne si peleti este livrat cu urmatoarele accesorii :

Racheta pentru curatat 1 buc.

Perie de otel cu accesorii 1buc.

Robinet de umplere 1 buc.

Instructiuni utilizare si intretinere 1 buc.

Regulator de tiraj Honeywell FR124 1buc.

Cosul de fum

Centrala termica (cazanul) pe lemne si peleti va fi racordat la un cos de fum de catre o firma autorizata. Realizarea acestuia trebuie dimensionata corespunzator in asa fel incat sa existe tirajul necesar evacuarii gazelor arse din centrala termica (cazanul) pe lemne si peleti in orice conditii de functionare a acesuia. Diametrul cosului nu trebuie sa fie mai mic decat diametrul de iesire al acestuia din centrala termica (cazanul) pe lemne si peleti.

Dimensiuni ale sectiunii de cos :

20 X 20 cm

Inaltime min. 7 m

D 20 cm

Inaltime min. 8 m

15 X 15 cm

Inaltime min.11m

D 16 cm

Inaltime min.12m

Racordarea centralei termice (cazanului) pe lemne si peleti la reteaua electrica se realizeaza la 230V, 50Hz cu cablu alimentare cu fisa. In cazul in care se inlocuieste se va folosi un cablu similar iar acesta va fi inlocuit de o persoana autorizata de service. Trebuie retinut ca este obligatoriu sa avem protectie prin legare la pamant.

Pentru a proteja centrala termica (cazanul) pe lemne si peleti in situatiile in care se opreste curentul electric in timpul functionarii, se monteaza suplimentar o sursa neintreruptibila UPS cu un acumulator. Sursa neintreruptibila este recomandata la centralele termice (cazanele) pe lemne si peleti deoarece in general montajul se realizeaza cu vas de expansiune inchis si nu cu vas deschis.

Dimensiuni

   DC18SP

A

1695

B

757

C

643

D

1375

E

150

F

65

G

207

H

1436

CH

212

I

212

J

6/4”

   1. Corp cazan                              13. Clapeta de fum

   2. Usa alimentare                        14. Piesa ceramica

   3. Usa evacuare cenusa             15. Capac de curatire

   4. Ventilator de presiune             16. Racord la cosul de fum

        Exhaustor (S)                         17. Maner actionare

   5. Duza ceramica                        18. Termometru

   6. Panou de comanda                 19. Etansare camera ardere

   7. Termostat de siguranta           20. Intrerupator

   8. Clapeta de aer                         22. Regulator de tiraj FR 124

   9. Piesa ceramica                        23. Serpentina de racire

 10. Piesa ceramica                        24. Termostat reglaj

 11. Snur de etansare                    25. Izolatie usa

 12. Piesa ceramica                        26. Snur etansare usa

                                                       27. Termostat gaze arse

PUNERE IN FUNCTIUNE GRATUITA

GARANTIE 2 ANI

Reprezentanții IMBOLD COM vă stau la dispoziție pentru mai multe detalii tehnice sau comerciale. Nu ezitați să ne contactați. Prețurile sunt in lei si includ TVA. Datele tehnice au caracter informativ conform specificațiilor transmise de distribuitorii autorizați sau producători; acestea pot suferi modificări fără o inștiințare prealabilă și nu constituie obligativitate contractuală; aceleași condiții se aplică și prețului produsului. Promoțiile IMBOLD COM sunt in limita stocului disponibil. Toate mărcile aparțin deținătorilor legali. Fiecare produs beneficiază de garanția dată de producătorul sau distribuitorul autorizat în România. Echipa noastră face eforturi pentru eliminarea oricăror erori.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie