Cazan Gazeificare Astra G25 Kw TERMOSTATIC

6.330,00 Lei

Cazan Gazeificare Astra G25 Kw TERMOSTATIC

6.330,00 Lei
Disponibilitate: In afara stocului
Producător: ASTRA
Cod produs: G25
6.330,00 Lei
19% TVA inclus

Cazan Gazeificare Astra G25 Kw TERMOSTATIC

 Pliant prezentare

Centrale termice (cazane) cu gazeificare pe lemne Astra G25, cu putere termica de 25 KW.

Putere cazan pe lemne : 25 kw
Tip ardere cazan pe lemen : cu gazeificare
Reglare cazan :
termostatic
Continut de apa cazan : 62 litri
Grosime/material cazan lemne : Otel special P265GH cu grosime de 6 mm
Diametru racord cos de fum : 152 mm
Masa cazanului pe lemne : 310 kg
Combustibil utilizat : Lemn cu 20 % umiditate, deseruri de lemn uscat, brichete de rumegus si turba
Producator : ASTRA Lituania

CU PANOU DE COMANDA TERMOSTATIC

Model cazan pe lemne  

 Astra G25

Tip ardere cazan lemne

 cu gazeificare

Putere medie

 25 kw

Reglare cazan lemne

 termostatic

Tipul de ventilator al cazanului

 de compresie

Factorul de eficienta la puterea nominala

 82%

Spatiu incalzit aproximativ pt h=2.5 m

180-250  m2

Gama de ajustare a termostatului

 65...85 °C

Combustibil utilizat

 Lemn cu 20 % umiditate, 
deseruri de lemn uscat, 
brichete de rumegus si turba 

Durata de ardere în ore

4...12 h 

Consumul de combustibil (lemne) pentru un sezon

 18-25 m3

Latime camera ardere (superioara)

 546 mm

Volumul camerei de combustie

95 l

Volumul de apa în cazan 

 62 l

Presiune de functionare a apei in cazan 

 2 bar

Putere a sistemului de racire de urgenta (pentru apa)

 15 kW

Temperatura apei de retur minima

65 °C

Temperatura  maxima de apa

95 °C

Tiraj minim în camera 

 22 Pa

Inaltime cazan lemne (H) 

1156 mm 

Latime cazan lemne (l)

 646 mm

Adancime cazan lemne (L)

 965 mm

Diametru Racord tur / retur

 1 1/2"

Diametru racord cos de fum 

 152 mm

Tempereatura medie fum

 188 °C

Dimensiunile gurii de incarcare a combustibilului  

 285x350 mm

Masa casanului pe lemne

310 kg

Consumul de energie electrica  maxim (230 V, 50 Hz) 

  25 W

 • Cazanele ASTRA funcţionează pe principiul de generare a gazului. Gazele produse de combustibili solizi în camera superioară, sunt arse în camera inferioară, la o temperatură ridicată până la 900° C (vezi foto). În momentul arderii combustibilului solid cu principiul de generare a gazului, combustibilul arde mai eficient, este produsă mai puţină cenuşă şi mai puţine gaze inflamabile dar nearse, cum ar fi CO, sunt emise în atmosferă. Un alt avantaj al acestui cazan este capacitatea sa de a asigura producere de energie termică, cu un randament de aproximativ 40-100% .

• Corpul cazanului în contact cu produsele de combustie, este realizat din oţel pentru cazane P265GH de 6 mm grosime, alte elemente ale cazanului sunt realizate din tablă de oţel de 4 mm grosime.

• Durată de ardere a unei porţii de combustibil variază între 5 şi 8 ore. Dacă cazanul funcţionează la 30% din puterea nominală , prin urmare, timp de ardere poate fi de 8 la 12 ore.

• Exploatarea cazanului este foarte uşoară: el trebuie să fie curăţat de cenuşă de 1-2 ori pe săptămână.

• Cazane Astra au două tipuri de unităţi de control, termostatic sau electronic. Cazanele Astra G din serii 18, 25, 32, w 40 pot fi echipate opţional, cu unul din cele două tipuri de control.

• Cazanele Astra cu unitate de control electronică, au un controler electronic, ceea ce face că funcţionarea cazanului să fie eficientă, cazanul reacţionează rapid şi precis la schimbările termice. Acest lucru economiseşte combustibil, timpul de ardere este mai mare, poluarea mediului redusă, controlul de ardere mai uşor. Cazane echipate cu unitatea de control electronic sunt identificate cu litera "E".

• Toate cazanele sunt echipate cu o serpentină de răcire de urgenţă, care împiedică apa să ajungă la punctul de fierbere, şi care în caz de o pană de curent activează supapa de siguranţă şi astfel protejează cazanul de la supraîncălzire.

• Oţel special P265GH pentru cazane de 6 mm grosime

• Camere de combustibil spaţioase, timp de ardere de la 5 până la 12 ore.

• Posibilitate de a folosi lemne de foc mai lungi!

• Puteţi alege între: tip de control termostatic sau electronic în cazane din seria 18-40kW G

• Soluţii tehnologice şi de design brevetate în Europa,

• Premiate cu premiul naţional lituanian “Good Design”2012

Modulul de control electronic centrale termice pe lemne cu gazeificare Astra G25

Unitatea de control electronic controlează ventilatorul cazanului şi pompa de circulaţie a sistemului. Prin apăsarea butoanelor "+ / -".unitatea de control stabileşte temperatura apei ieşind din cazan. Această temperatură este menţinută în mod automat prin schimbarea vitezei ventilatorului. Afişaj digital arată temperatura setată, temperatura reală a apei care iese din cazan, LED-uri indicatoare identifică poziţia cazanului: "On", "OFF", "pompa în acţiune", "ventilator în acţiune". Controlerul comută pompa de circulaţie atunci când temperatura apei ajunge la 60° C, şi o opreşte atunci când temperatura apei scade sub 58°. La sfârşitul arderii în cazan, ventilatorul este oprit.

Control termostatic centrale termice pe lemne cu gazeificare Astra G25

O unitate de control termostatic controlează ventilatorul cazanului şi pompa de circulare a sistemului de încălzire. Fluxul de aer suflat în cazan este controlat de regulatorul de tracţiune FR124 care regulează cantitatea de aer furnizat prin gaura de admisie a aerului. Când temperatura dorită est atinsă, termostatul de lucru al cazanului opreşte ventilatorul. În toată durată de funcţionare a cazanului viteza de rotaţie a ventilatorului rămâne constantă. Un termostat suplimentar activează pompa de circulație a sistemului de încălzire atunci când temperatura atinge 60° C, şi se opreşte atunci când temperatura în sistemul de încălzire scade sub 60° C. La sfârşitul arderii în cazan, ventilatorul este oprit.

Combustibil

Lemn de foc trebuie să fie uscat, umiditate reziduală în lemn nu trebuie să depăşească 20%. Acest grad de uscare este atins după 18-24 de luni de depozitare a lemnului în aer liber. Densitatea brichetelor de rumeguş este de două ori mai mare decât cea a lemnelor de foc, cantitate de combustibil care poate fi încărcată în camera superioară a cazanului va fi de două ori mai mare,şi prin urmare timpul de ardere va fi mai lung. Conţinutul de umiditate reziduală de brichete este 5-8%, acest combustibil este curat, produce în cazan mai puţine gunoaie decât lemnul şi mai puţină cenuşă în timpul arderii.

Principiul de funcționare centrale termice pe lemne cu gazeificare Astra G25

1. Combustibil (lemne de foc, brichete de lemn)

2. Pat de cărbune

3. Elemente ceramice

4. Aer aspirat

În camera superioară, în jos pe elementul ceramic al cazanului se formează un pat de cărbuni, care produce gaz inflamabil. Fluxului de gaz curge în jos şi se aprinde şi aerul necesar arderii este furnizat prin deschideri speciale. Limba flăcării ajunge la 900° C, se stârneşte în jos, ardere are loc în camera de combustie inferioară a cazanului. Cele două camere ale cazanului sunt înconjurate de un schimbător de căldură, umplut cu apă: Prin schimbătorul de căldură energie termică este convertită şi transmisă la sistemul de încălzire intern.

Aceste centrale termice pe lemne cu gazeificare au urmatoarele avantaje:
Longevitate. Funcţionarea corectă a cazanului cu gazeificare Astra G asigură  o durată de viaţa a mai mult de 10 de ani, mai ales dacă aţi consuma un combustibil uscat.
Ardere de lungă durată. Cu toate că durata de ardere este o funcţie de mai mulţi parametri cum ar fi următoarele: volumul de combustibil, energia termică furnizată prin sistemul de încălzire în funcţie de temperatura exterioară, precum şi coeficientul de izolare termică a clădirii, numărul de elemente de încălzit,tipul de combustibil, umiditatea - cazan cu gazeificare Astra G are un consum de combustibil de 1.5 - 2 ori mai slab decât un cazan de aceeaşi putere secţional din fontă, cazan universal de ardere superioară şi inferioară. Datele anchetelor arată că cei care utilizează combustibil solid pentru încălzirea caselor lor, după achiziţionarea unui cazan pe combustibil solid cu gazeificare nu vor reveni la cazanele universal  sau secţionale din fontă.
Cazane rar curăţate. Pur şi simplu scoateţi cenuşa din camera inferioară a cazanului o dată pe săptămână şi curăţiţi coşul de fum, o dată pe lună sau mai des, dacă utilizaţi un combustibil uscat şi de calitate; iar  dacă folosiţi în camera un combustibil de lemn ud, deşeuri cu conţinut de scoarţă şi de gudron, curaţarea cazanului va fi preocuparea dvs. principală. Pentru a putea construi un cazan pe combustibil solid de gazeificare Astra G, am studiat tehnicile de curăţare a căminului şi camerei inferioare, prin urmare nu va trebui să utilizaţi instrumente speciale sau să recurgeţi la asistenţă unui tehnician, deoarece cazanul este echipat cu o răzuitoare de metal.
Randament ridicat (80%).Construcţia cazanului pe combustibil solid cu gazeificare Astra G a fost creată în aşa fel încât combustibil solid să fie ars eficient, furnizând  energie termică maximă prin schimbătorul de căldură şi minimizând, de asemenea, emisiile de gaze în atmosfera.
Securitate. Cazanul pe combustibil solid de gazeificare Astra G are un certificat care atestă că el îndeplineşte cerinţele standardului european EN 303-5 aplicabile producţiei de cazane cu combustibil solid.
Ceramica uşor de înlocuit. Este evident, că sub influenţa temperaturi ridicate sau din cauza neglijenţei din partea consumătorului, ceramică cazanului cu gazeificare poate să sparge.

Va recomandam sa instalati un rezervor al cărui volum este de 50 de litri pentru un kilowatt de putere a cazanului pe combustibil solid Astra G, de exemplu, dacă instalaţi cazanul Astra G 25 kW, volumul rezervorului de acumulare ar trebui să fie 1250 de litri. Opţional, aveţi posibilitatea să adăugaţi mai multe rezervoare la sistemul de încălzire. Dacă spaţiul este insuficient în sala cazanului pentru o capacitate de rezervor mai mare, dimensiunea minimă recomandată este de 25 de litri la 1 kilowatt de putere a cazanului Astra G.

Racordarea centralei termice (cazanului) pe lemne la reteaua electrica se realizeaza la 230V, 50Hz cu cablu alimentare. In cazul in care se inlocuieste se va folosi un cablu similar iar acesta va fi inlocuit de o persoana autorizata de service. Trebuie retinut ca este obligatoriu sa avem protectie prin legare la pamant.

Pentru a proteja centrala termica (cazanul) pe lemne in situatiile in care se opreste curentul electric in timpul functionarii, se monteaza suplimentar o sursa neintreruptibila UPS cu un acumulator. Sursa neintreruptibila este recomandata la centrale termice pe lemne (cazane) deoarece in general montajul se realizeaza cu vas de expansiune inchis si nu cu vas deschis.

PUNERE IN FUNCTIUNE GRATUITA

GARANTIE 2 ANI

CENTRALE TERMICE PE LEMNE CU GAZEIFICARE ASTRA G25

Reprezentanții IMBOLD COM vă stau la dispoziție pentru mai multe detalii tehnice sau comerciale. Nu ezitați să ne contactați. Prețurile sunt in lei si includ TVA. Datele tehnice au caracter informativ conform specificațiilor transmise de distribuitorii autorizați sau producători; acestea pot suferi modificări fără o inștiințare prealabilă și nu constituie obligativitate contractuală; aceleași condiții se aplică și prețului produsului. Promoțiile IMBOLD COM sunt in limita stocului disponibil. Toate mărcile aparțin deținătorilor legali. Fiecare produs beneficiază de garanția dată de producătorul sau distribuitorul autorizat în România. Echipa noastră face eforturi pentru eliminarea oricăror erori.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie